Achtergrond

In 1998 heb ik mijn diploma Voeding & Diëtetiek behaald. Direct daarna heb ik de opleiding tot sportdiëtiste van het NOC*NSF succesvol afgerond. De interesse in voeding en sportvoeding in het bijzonder is ontstaan tijdens mijn tijd als topsporter. Ik heb 11 jaar lang deel uitgemaakt van de Nationale Langlaufselectie, waarin ik een aantal keer Nederlands Kampioen ben geworden en op verschillende World Cups ben uitgekomen. Daarnaast ben ik actief geweest als baanatlete op de zevenkamp en de middenlange afstand.

Momenteel ligt mijn passie bij het hardlopen op de weg, waarbij ik me meer richt op de 5 en 10 km. Uit eigen ervaring weet ik dus precies wat er op het gebied van voeding komt kijken als het gaat om het leveren van een topprestatie. De juiste sportvoeding is essentieel voor het optimaliseren van je prestaties en om te zorgen voor een beter herstel achteraf. Mijn ervaring als ex- topsporter gebruik ik veelvuldig in mijn werk als sportdiëtist.

Ik ben aangesloten bij de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN®) en ben SCAS gecertificeerd.

 

dcn-logoVereniging Sportdietetiek NederlandSCAS Certificering