Recensies

Sandra 48 jaar, hardloper

Toen ik tijdens een trailrun in de duinen na 15 km de ‘man met de hamer’ tegen kwam en als een slak de finish bereikte heb ik de volgende dag Gunilla opgebeld voor advies. Bij onze 1ste afspraak werd meteen duidelijk dat het niet aan de trainingsintensiviteit lag maar aan de regelmaat en het soort voeding wat ik tot me nam. Koolhydraten voor dat je gaat sporten en eiwitten er na was meteen het advies. Met een op maat gemaakt schema ging ik aan de slag. Ik kreeg ook tips over sportdrank en sportgel die je kan nemen tijdens een run.

Het resultaat was meteen zichtbaar en voelbaar. Ik liep veel makkelijker en langer met meer energie. Ook het vetpercentage was goed verminderd en na een paar maanden waren ook de thuiszit kilootjes er af. Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn voedingspatroon niet drastisch is veranderd maar met kleine aanpassingen voel ik me veel rustiger en vele malen fitter!

Dank Gunilla voor het advies en de fijne nuchtere manier waarop je het brengt.

Joke-50-plusser

Ruim dertig jaar geleden was er bij mij een niet voorkomende bot- en stofwisselingsziekte geconstateerd waardoor ik in gewicht behoorlijk aankwam. En hoe, in het eerste jaar kwam ik ongeveer 20 kg aan. En in de jaren daarna bleef het stijgen. Ik viel in de categorie obesitas. Dat is frustrerend, zeker ook als je daarnaast net als ik 3 x per week aan fitness deed. Vanaf dat moment kwam ik bij verschillende diëtisten. Een match met een diëtiste was er tot nu niet, ik kreeg allerlei diëten voorgeschreven zoals energiebeperkt, koolhydraat beperkt, calorieën tellen etc. Maar daarmee afgevallen, tja een beetje. Het afvallen verliep niet gemakkelijk. Mijn eetpatroon was verschrikkelijk, althans dat vond ik doordat ik te onregelmatig at. 

Ik ging hierover nadenken, wat gebeurt er waardoor het niet lukt, wat heb ik nodig en wie zou me daarmee kunnen helpen.  Dat is lastig, zeker als je ook op internet kijkt of in tijdschriften.  Je raakt de weg kwijt met zoveel informatie. Ik was er wel bewust van, dat ik diegene ben, die het zelf moet doen. Maar wie kan me die gouden handreiking geven waardoor ik uit die blinde vlek kan stappen. Totdat ik via mijn werk goeie verhalen hoorde van een diëtiste die spreekuur hield bij ons op het werk. Ik ben erover gaan nadenken en bedacht om een afspraak te maken waarbij ik met mijn doelstelling vooral wilde richten op leefstijl aanpassing en niet op een dieet. Dat voorkomt teleurstelling voor mezelf en ik heb er op langere termijn meer aan.

Wat was ik blij, eindelijk na een lange zoektocht iemand gevonden te hebben, die ook gaat voor leefstijlaanpassing met no nonsens methode.  Het afvallen stond nu niet als hoofddoel maar als subdoel. Nu 11 maanden verder ben ik enorm trots, inmiddels 16,9 kg afgevallen, aanpassing in de leefstijl heeft plaatsgevonden, ik wandel meer en met regelmaat. Wat andere diëtiste niet lukte, is bij Gunilla wel gelukt. Ze wist met de juiste methode, helder uitleg, normale voeding en op regelmatige tijden, mij te krijgen waar ik nu ben. Door gedisciplineerd mee om te gaan, kan ik toch af en toe lekker eten of wat lekkers nemen. Ik voel me zelfs positief geprikkeld om nog meer te gaan bewegen. Ik heb geen beperkingen in mijn voeding ervaren doordat ik een bewuste keuze kon maken tussen goede en slechte producten.  Ik kreeg dan ook als hulpmiddel een uitgebreide lijst van waaruit ik mijn keuzes kon maken en ik ging meer op de verpakkingen letten. Ik ben meer gaan eten, maar vooral ook anders gaan eten. Gezondere keuzes. Gunilla raad ik dan ook zeker aan en ik ben blij dat mijn collega’s deze tip hebben gegeven.

Nancy Rutte – Cheerleader en actief bootcamper.

Toen ik de eerste keer bij Gunilla op gesprek kwam, was ik heel zenuwachtig. Mijn eetpatroon was verschrikkelijk en daar schaamde ik mij onwijs voor. Ik wist niet meer wat ik moest eten en vroeg Gunilla of zij mij wilde helpen om opnieuw te leren eten. Door alle verhalen over wat wel en niet goed voor je is, was ik totaal de weg kwijt geraakt. Elke dag voelde ik mij suf en uitput. Ik wist heel goed dat het kwam door het eten en wilde dit graag veranderen. Via via kwam ik terecht bij Gunilla, niet omdat ik mijzelf te dik vond, maar omdat ik echt anders moest gaan eten. Het aanpassen van je voedingspatroon gaat altijd met ups en downs, heb ik gemerkt. De afgelopen maanden is er zoveel veranderd, ik voel mijzelf fit en heb meer energie! Het is onbegrijpelijk wat voedsel met je lichaam kan doen en hoeveel effect het heeft op je dagelijks leven.

Ik ben super blij dat ik een paar maanden geleden naar Gunilla ben gestapt. Vaak kreeg ik te horen: ‘Maar Nanc je bent toch niet dik?’ Nee, maar ik wist niet meer hoe ik met eten om moest gaan. Gunilla super bedankt!!

Heleen Marsili – 37 jaar –

In juni 2017 kwam ik, enigszins gefrustreerd met mezelf, in contact met Gunilla. Na een jaar van persoonlijke verwaarlozing op sport- en voedingsgebied, had ik besloten mezelf op beide vlakken aan te pakken.

Hoewel ik niet veel te zwaar ben, en graag sport, leek het me verstandig met een expert te praten. In de media is ontzettend veel aandacht voor voeding, maar ik had enorme behoefte daar een persoonlijk advies over te krijgen, zeker gezien het feit dat ik een aantal moeilijke kilo’s wilde aanpakken, die me al jaren stoorden.

Bij de intake woog ik ruim 66kg en had 32% vet. Ons intake gesprek was gericht op het formuleren van een voedingsplan dat me zou helpen vet te reduceren, terwijl ik parallel startte met intensiever sporten. Als voorbereiding had ik een week lang mijn eetgewoontes vastgelegd, en tijdens de intake kon ze direct al een paar van mijn zwakke punten aanwijzen. Binnen een aantal dagen had ik een volledig gepersonaliseerd dieetadvies, dat ik tot in detail ben gaan volgen (behalve die paar keer dat ik dat niet deed ;-). Na 10 weken woog ik ruim 3 kilo minder, had 4% minder vet, at meer fruit en groente, dronk een heel stuk minder alcohol, voelde me 100% energieker en maak nu concrete plannen om een halve marathon te gaan lopen (voorheen claimde ik altijd dat 5 km maximaal haalbaar was). Persoonlijk was ik ontzettend blij met alle gezonde en no-nonsense voeding die Gunilla aanbeveelt, down-to-earth, niks super foods of green happiness, maar gewoon vers en veel volkoren. Voeding en beweging zijn onlosmakelijk verbonden als je je levensstijl wilt verbeteren, en dankzij het bijzonder uitgebreide en grondige advies van Gunilla ben ik op weg om al mijn doelen te behalen!

Mitchell – 22 jaar – krachtsporter

De aanpak van Gunilla werkt perfect. Bij de eerste sessie hebben we vastgesteld wat de doelen zijn en heeft zij een schema gemaakt hoe deze te behalen. Vervolgens hebben we afgesproken dat we om de 5 weken zouden afspreken om te kijken of de doelen behaald waren en hoe verder te gaan vanaf dat moment. Met het schema van Gunilla was ik bij onze tweede sessie al 10 kilo kwijt. Momenteel zit ik nog steeds bij Gunilla en ben ik sinds eind november 2015 tot vandaag de dag al 21 kilo verloren. Mijn Complimenten voor Boomsma sportdiëtist.

Ruud de Groot – marathonloper

Om alle beheersbare onderdelen optimaal onder controle te krijgen besloot ik in voorbereiding op mijn 13e marathon (Tokyo) sportdiëtiste Gunilla Boomsma te consulteren. Mijn vraag was simpel: “kun jij voor mij van toegevoegde waarde zijn in voorbereiding op een marathon?”. Het antwoord was ja, dus…….

Allereerst heb ik in kaart moeten brengen wat er zo al naar binnen werd gewerkt. Vervolgens is mijn gewicht, taille-omvang en vet gemeten. Zeg maar een nul-meting, nou ja…..het was ietsje meer……

Rekening houdend met mijn dagelijks werk en trainingsintensiteit heeft Gunilla een sportvoedingsadvies uitgewerkt. Het opvallende vond ik dat door bewust een aantal onderdelen van mijn huidige voeding te vervangen door de vele alternatieven die Gunilla bood, ik nauwelijks beperkingen heb ervaren. Het werd als het ware een mindset. Mij werd bewust gemaakt een keuze te maken tussen “goede” en “slechte” producten. Bovendien ben ik uiteindelijk meer maar anders gaan eten.

Het resultaat was al snel meetbaar en vond ik verbluffend. Uiteindelijk ben ik in 4 maanden tijd 6 cm taille-omvang en 5 kg vet kwijtgeraakt.

Nu, inmiddels 7 maanden later, ben ik nog steeds op mijn goede gewicht. Samenvattend noem ik de hele exercitie een mindset omdat met behulp van een aantal simpele wisseltrucs en bewustwording het eenvoudig is ook op lange termijn goed in shape te blijven.