Sportdiëtist

Foto-7TGZHNZX

Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Als sportdiëtist ben ik gespecialiseerd in voeding bij (top)sport.

Iedere sport stelt andere voedingseisen. Mede daarom zijn je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt bepalend voor het advies. Daarnaast spelen onder meer het gewenste lichaamsgewicht en het bestaan van zaken als maag- en darmklachten of kramp een rol.

Het voedingsschema dat wordt ontwikkeld is dan ook volledig aangepast aan de behoefte van jou als sporter: tijdens de training, vóór de wedstrijd, tijdens de wedstrijddag en achteraf tijdens het herstel. Daarnaast wordt, niet geheel onbelangrijk,  rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Ik heb ervaring in het begeleiden van sporters uit onder meer het tennis, voetbal, hockey, judo, hardlopen (marathon), dansen, roeien, schaatsen, rugby, synchroonzwemmen, honkbal en softbal.
Naast individuele adviezen begeleid ik ook sportteams, waaronder de A-selectie van voetbalclub AZ, het Nederlandse Team synchroonzwemmen en de schaatsacademie/Rtc selectie.